torstai 31. toukokuuta 2012

Unkari-Puola


Unkariin päästyämme päätimme piipahtaa Egeriin, viime käynnistä olikin jo vierähtänyt aikaa yli kymmenen vuotta.Majoitus löytyi infon opastuksella läheltä Szepasszonyvölgyä jossa sijaitsee lukuisia viinikellareita.Lasi taatusti paikallista viiniä n.0.20-0.50€. Lisää helpotusta helteeseen loi myös kellareiden viileä ilmasto.
Egerin jälkeen tie jatkui kapeana ja syheröisenä aina Slovakian halki Puolan puolelle, pari Tienvarsimajoitusta ja sokerina pohjalla Torun,upea kaupunki, jossa vietettiin pari päivää tutustuen sen nähtävyyksiin.Mitä pohjoisemmaksi mentiin sitä viileämmäksi ilma kävi.Gdyniassa oltiin viimeinen yö ja 31.8 alkoi matka kohti kotimaata, taas yksi onnistunut matka takana!
Yksi Egerin monista viinikellareista.

Tienvarsimajoitus Skokiduzessa,Wislajoen rantamilla.

Torun,Kopernikuksen synnyinkaupunki iltavalaistuksessa.





lauantai 12. toukokuuta 2012

Kreikka-Serbia

Yli viikon jatkuneille helteille ei näyttänyt tulevan loppua,Kreikan puolellakin lämmöt nousivat yli kolmenkymmenen.Tie rajalta kohti Thessalonikia oli nautittavaa ajaa, yö vietettiin meren rannalla sijaitsevassa pikkukylässä ökykalliissa hotellissa.Aamulla noustiin auringon kanssa yhtäaikaa ja matka kohti Makedoniaa jatkui mitä mainioimmissa tunnelmissa,mitä nyt Thessalonikissa suunnistettiin aluksi vikaan,sillä silkkaa huolimattomuuttani suuntasin aluksi kohti lentokenttää joka oli myös nimeltään Makedonia.Koko päivä oli maisemallisesti mitä parhaimpia joten mikä oli päästellessä.Serbiassa, Markovacissa otettiin kämppä moottoritien varrelta ja Novi Sadissa oltiin kaksi seuraavaa yötä. Sokkona ajettiin keskustaan ja vahingossa erään hotellin pihaan.Neljä tähteä-ei meidän paikka, mietin mutta menin silti sisään ja kuinka ollakkaan hinta tippui parillakympillä eli kuuteenkymppiin ,niin yöpaikka oli siinä! Kun vielä työpaikalta tuli tekstiviesti että töihin pitäisi palata vasta 3.9 niin lomaa olisi jäljellä viellä kymmenisen päivää!Novi Sad osoittautui varsin kauniiksi ja vilkkaaksi kaupungiksi,osaltaan tilanteeseen ehkä vaikkutti käynnissä olevat musiikkifestivaalit jotka täyttivät iltaisin vanhankaupungin kujat, kahvilat ja baarit.
Markovac

Novi Sad, taustalla hotellimme Centar

Novi Sad



torstai 3. toukokuuta 2012

Turkki

Jo ennen matkan alkua oli päätetty että viikko vietetään rannalla, Turkin Euroopanpuoleisella osalla.Tarkemmat karttasivut loppuivat Edirneen mutta uskoimme osaavamme perille hieman suurpiirteisemmällä kartalla,toisin kävi. Pari turhaa kymppikilsan lenkkiä tehtiin ennen kun päästiin meren ääreen.Kylä vaikutti pieneltä mutta hiekkarantaa riitti ja ja Yaman pansiyonista saatiin huone aamiaisella melko edulliseen hintaan, joten pyörä parkkiin ja tutustumaan ympäristöön!
Huone aamiaisella n.20€. Yayla
Vähitellen alkoi valkenemaan että paikka johon saavuimme ei ollutkaan Erikli, minne olimme tähdänneet, vaan Yayla.Seuraavan päivän tiedusteluretki mopolla selvensi tilannetta. Olimme ajaneet n.13km vikasuuntaan. Onneksi, sillä Erikli osoittautui paljon isommaksi ja vilkkaammaksi paikaksi.
Viikko kului varsin leppoisissa merkeissä,kylässä kun ei ollut kuin yksi ravintola,yksi baari,kauppa ja teehuone joten illalla ei tarvinnut pähkäillä ruokapaikkojen kanssa,aamiainen kämpillä oli riittävä ja rannalta sai vuokrattua varjot ja rantatuolit, eikä minnekkään ollut yli kahtasataa metriä joten varsin stressitön viikko vietettiin leppoisasti rannalla maaten.
Yayla by night, jätskibaari ja kauppa

Kylän rantaa