maanantai 24. kesäkuuta 2024

24.6 Kala Nera

 Se on sitten keskikesän juhlat takana, syksyä kohti mennään. Käytiin tossa toisessa naapurikylässä vähän täydentämässä ruokavarastoja. Kilometrejä on tähän mennessä kertynyt sellaiset 2474. 

Rantakatu oli mukavasti puitten varjostama.

Pari markettia ja pankkiautomaatti.

Ranta oli reilun kilometrin mittainen.

Veikkaisin että sesonkina täällä on aika sutinat.

Ravintoloita oli vieri vieressä.


keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

19.6 Kato Gatzea kuvia.

 

Reippailtiin taustalla näkyvään kylään.

Kovin oli rauhallisen oloista.

Kylmät frappet tuli tarpeeseen.

Lämpötila sellaset +32.

Eipä edes tuulen väre paljoa vilvoittanut.

lauantai 15. kesäkuuta 2024

15.6 Kuumaa!!

 Alkuviikko on täällä alkanu hieman mollivoittoisesti.Kumpikin enemmän tai vähemmän räkätaudissa, mistä lie tullu, sillä ei täällä ainakaan vilustumaan ole päässy. Lämpötilat on nousseet paikoitelleen lähes neljäänkymppiin. Huoneessa on onneksi ilastointi, eikä merikään (+24) ole kuin 50m päässä.Onneksi tauti ja helle alkaneet jo pikkuhiljaa hellittää! 

Alueella on kaksi rantaa...

Tälle pikkurannalle matkaa n.50 metriä.

Isompi ranta.

Sama mutta eri suunnasta.

Taverna Sikia.Maittavat pöperöt,loistava henkilökunta ja kohtuu hinnat!



keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

12.6 Camping Sikia

 Ollaan oltu tällä samalla kämppärillä vuosina 2012 ja 2019. Päätettiin sitte kokeilla jos vaikka löytyisi vapaa huoneisto, sillä paikka on todella suosittu. No vastaanotossa toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi, muistivat vielä! Saatin sitten tästä isäntäväen talon alakerrasta kämppä kolmeksi viikoksi. On tämä mesta puitteiltaan käsittämättömän upea. Lämmintä piisa, eilen oli +37 ja täksi päiväksi on luvattu vielä lämpimämpää!

Täällä seuraavat kolme viikkoa!

Patio on mukavasti varjossa koko päivän.

Oma piha.

Taverna on ihan rannassa....

...ja sieltä saa todella hyvää ruokaa!


maanantai 10. kesäkuuta 2024

8-10.06 Ancona-Meteora

 Italian puolella päästiin laivaan taas ensimmäisten joukossa. Lähtö sitten taas viivästyi lähes kolmella tunnilla! No mikäs kiire tässä, lomalla ollaan. Krekuissa oltiin iltapäivällä ja parin tunnin jälkeen tultiin Kalanbakaan.Isoimmat kamat hotelliin ja kevyet kamat niskaan. Kierreltiin lenkki upeissa Meteoran maisemissa ja seuraavana päivänä ajeltiin tänne Kato gatzeaan, Pilionin niemeen,jossa nyt ollaan.Mutta siitä seuraavassa päivityksessä enemmän.. Lämmintä on ollu n.32 astetta, ja yhä pitäis lämmetä!!

Jouduttiin sitten ottamaan luxus hytti, kun muuta ei ollut tarjolla!

Parvekenäkymä hotellilta.

Luostari.

Melkoiset töppyrät.

Mies ja mopo, lämmintä riittää!!


perjantai 7. kesäkuuta 2024

4-7.6 -24 Etenee!

Reissu on alkanu varsin vaihtelevissa merkeissä. Joka päivälle on luvattu ukkoskuuroja mutta jotenkin on onnistuttu välttelemään niitä. Lämmintä on ollu sellaset 20-25 astetta. Rankin päivä oli kun ajettiin Puolasta pikkuteitä Tsekin puolelle. N. 100km matkaan kului aikaa sellaset kolme ja puoli tuntia! Tietöitä pariin otteeseen, pikku kyliä, rekkoja ja tien varren niittoa.Kaiken kruunasi Prahan rengastie jolle saavuimme sopivasti neljän ruuhkaan. Sattuipa sitten yks rekka simahtamaan yhelle rampille niin siinähän oli samalla tilanne päällä.Tänään perjantaina kun saavuttiin tänne Italiaan Imolaan niin lämmötkin on noussut  31 asteeseen. Huomenna Anconaan jonne n 200km. Nyt voi loma alkaa!

Nynäshamnissa päästiin hyvissä ajoin laivaan.

Polskeissa oli vähän vaikeaa ruokalistojen kanssa!

Tsekeissä taas saatiin tällanen lasku!

Itävallan majoitus.

Brenneriltä tänne Imolaan motari maksoi 28€. 


 

maanantai 3. kesäkuuta 2024

2-3.6-24 Taas mennään!

Lähtöaamuna saatiin Naantalin satamassa mukavasti ajokamppeet märiksi,oli sitten mukava pukea nihkeät puvut illalla niskaan. No ruåttissa paisto aurinko ja hotellille päästyä oli jo kappeet kuivuneet.
Sunnuntaiaamu oli melko harmaa ja kostea.
Illalla nautittiin taas auringonpaisteesta!