lauantai 20. heinäkuuta 2024

Yhteenveto.

 Siinäpä se reissu taas meni. Mukavaa oli koko rahan edestä.46 päivää oltiin matkassa ja 11sta eri valtiossa käytiin. Kilometrejä kertyi sellaiset 4867. Mitään suurta draamaa ei ollut ja kaikki sujui kohtuullisen helposti. Kivahan se oli taas kotio tulla. Eipä tässä muuta kun ens kesää suunnittelemaan!

Kippis kaikille seuraajille.



tiistai 16. heinäkuuta 2024

Grudziads-Gdansk-Tukholma

 Gdanskin satamassa oltiin hyvissä ajoin heti puolenpäivän jälkeen. Ihmeteltiin siinä kun laivaa ei näkyny missään. Pienten tiedusteluiden jälkeen selvisi että satama-alueella oli ollut massiivinen tulipalo ja koko kanaali oli suljettu. Nynäshamnista lähtenyt alus oli ankkuroitunut kymmeneltä aamulla Gdanskin edustalle odottamaan satamaan pääsyä. Monen tunnin odottelun jälkeen päästiin vihdoin laivaan noin neljä tuntia myöhässä. Neljä kerrosta autokannelta ylöspäin rappuja kamojen kanssa, jossa hyttien siivous oli vielä käynnissä. Kun vihdoin hytti oli valmis niin avainkortit ei toimineet. Ei muuta kun respaan jossa oli muutama muukin tyyppi saman ongelman kanssa. Siinä meinas olla jo huumori koetuksella! Nyt ollaan tässä Värttanhamnetissa sataman kupeessa yötä ja huomen aamulla ois tarkoitus seilata kotia kohti!

Hotel Rad Grudziads.75€ Illallinen ja aamiainen sisältyi hintaan!

Lisäksi hotellissa toimi pienpanimo!

Tällä hetkellä oli tarjolla neljä hyvää vaihtoehtoa.


Gdanskin satamassa odoteltiin tuntitolkulla laivan saapumista.

Tulihan se lopulta, n.8 tuntia myöhässä!














sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

12-14.7 Loppurutistus!

 Tässä alkaa taas olla reissun finaalin aineksia. Ajopäivät on vähän venyneet ja kelitkin alkaa olla siedettävät. Ilmastonmuutos oli havaittavissa jo Slovakkian vuoristossa, lämmöt tipahti jo alle kolmenkympin. Puolan puolelle kun tultiin, tuli tunne kuin kotiin olisi tullut. Majoitus ja sapuskat yli puolet havempaa kuin Slovakeissa. Sunnuntain vastaisena yönä oli aikamoinen ukonilma josta saatiin oikein tekstiviestitse varoitus. Ilma puhdistui entisestään ja tänään köröteltiin tänne Grudziadsiin leppoisissa 25 asteen lämpötiloissa. Pientä säätöäkin oli kun toisen sivulaukun lukitus-salpa hajosi. no onneksi oli jesaria matkassa. Tästä tämänpäivän majoituksesta lisää seuraavalla kertaa!

Tatra vuoristossa, Slovakkiassa.

Kremnica majoitus ja ajopaita kuivumassa.

Kozieglowy majoitus, Puola.

Hotelli Stary Mlyn, 52€.

Komiat on hirret.









torstai 11. heinäkuuta 2024

10-11.7 Serbia-Unkari

 Velesistä matka jatkui Serbian puolelle.Rajamuodollisuudet olivat melko jouhevat, Maisemat jatkuivat melko komeina, mutta kuumuudesta johtuen tärkeintä oli pitää tauot kohillaan, +37 asteen helteessä nesteytys oli etusijalla. Belgradin liepeiltä saatiin seuraava majoitus, juteltiin parin polskimotoristin kanssa Serbian ja Unkarin rajasta, kehuivat rajaa vihonviimeiseksi ylityspaikaksi. Kuuleman mukaan aika nihilistä toimintaa, aikaa kuluu tuntitolkulla, varsinkin Unkarin puolella. Pelonsekaisin tuntein ja hyvin varustautuneina saavuimme rajalle. Serbian puolelta mentiin läpi heittämällä. Unkarin puolella olikin sitten neljä jonoa, joista mentiin törkeesti ihan eturivin paikoille. Ei ehditty kauaakaan odotella, kun viereisen jonon tullimies viittoili meille eturivin paikkaa viereisestä jonosta. Kaikki sujui asiallisesti, ja koko rumba kesti vain kymmenisen minuuttia! Keszhehyn jälkeen poikettiin motarilta,ajettiin noin viiskilometriä ja nyt ollaan täällä keskellä metsää jossain aivan ihan uskommattomassa paikassa.

Serbian majoitus, Belgradin kupeessa.

Gereby Kuria hotel.Lajosmisze, Unkari.

Hotellia ympäröi iso puutarha.

Viimesen päälle rauhoittava paikka.

Mukava terassi ja hyvä ravintola!

Respan sisäänkäynti.




tiistai 9. heinäkuuta 2024

8-9.7 Hammasrikko ja hellettä!

Maanantaiaamuna tuli sitten pari muuttujaa matkaan. Sunnuntai-illalla hampaasta kuului pahanenteinen rusahdus, eli edessä olisi hammaslääkärireissu. Respa aukeni aamuyhdeksältä, josta sain sitten koordinaatit lähimpään lekuriin kymmenen kilometrin päähän Kato Lehodiaan. Puolitoista tuntia odottelua ja hammas saatiin kuntoon! Elikkä matkaan päästiin vasta puoliltapäivin, juuri sopivasti kuumimpaan aikaan. Tänään tiistaina päästiin myös melko myöhään tien päälle sillä aamiainen alkoi vasta 8.30. Nyt ollaan täällä Pohjois Makedoniassa, lähellä Velesiä, viiden tähden Spa Hotel Gardeniassa. Mukava yllätys oli kun huomasimme että kellon viisaareita sai vääntää tunnilla taaksepäin.Syötiin sen kunniaks sitten allaspaarissa pizza, kolme isoa ja yks limppari hintaan 13,20€.

"Lähete" ja lasku, Barbara teki hyvää työtä.

Platamonas Hotel Kymata.

Moottoritie on kuuma!

+36 astetta!!

Gardenia Spa & Hotel,65€ aamiaisella.

Aulatilat oli melko prameat.


perjantai 5. heinäkuuta 2024

Ruokaa!

 Tähän väliin vielä muutama kuva Taverna Sikian herkuista.

Friteerattuja juustopalleroita.

Grillattuja jauheliharullia.

Rapusoosi.

Pastitsio.

Grillatut jättiravut.

Taikinoitu uunifeta.

Ulkofilepiffi.

Kahvit ja metaksat.



Välimeren ahvena.

maanantai 1. heinäkuuta 2024

1.7 Aikalisä!

 Tänään piti matkan jatkua, mutta toisin kävi. Tykästyttiin tähän paikkaan niin paljon, että ollaan vielä viikko täällä. No,ens maanantaina uus yritys! Päivät täällä on soljuneet varsin leppoisaan tahtiin. Varjossa oleilu ja meressä pulikoiminen on ollut pääosassa, snorkkelointi kirkkaassa +24 asteen vedessä on ollu myös mukavaa ajanvietettä.Alla vielä muutama perustelu miksi jäätiin!

Kiva ranta.

Mahtava ravintola ja ruoka.

Rauhallinen kämppä ja alue.

Viikko vielä,yamas!