lauantai 6. lokakuuta 2012

Sandanski.Bulgaria.

Tänne kylpyläkaupunkiin pääsyn edellytyksenä oli ylittää pari nyppylää. Kartalta katsoen tehtävä vaikutti helpolta. Reitti kulkisi Rila ja Pirinvuorten välistä, faktatietona mainittakoon että nämä kummatkin töppyrät kohoavat lähes kolmeen kilometriin.
Heti alussa jouduttiin kiertotielle ja vihdoin kun päästiin oikealle reitille alkoi 20km pitkä tietyö. Vauhti nousi parhaimmillaan noin kolmeenkymppiin. Kuin härnäykseksi oli tehty vajaan kymmenen kilometrin pätkä uutta baanaa jonka jälkeen alkoi peräti 70km pitkä tietyö. Elikkä hidasta oli, kolmen tunnin ajon jälkeen mittarissa oli peräti satakymmenen kilometriä!
Maisemat olivat kyllä kertakaikkisen upeat ja tunnelma kuin kuuskytluvulta. Hevosilla kynnettiin peltoja, viikatteella niiteltiin heinää ja lammas ja lehmälaumoja vahti paimenet koirineen. Tien varsilla huivipäiset mummot myivät hunajaa. Onneksi liikennettä oli harvakseltaan sillä paikoin joutui monttuja väistelemään aina naapurikaistan puolelta koukaten. Loppumatka olikin sitten kelpo tietä joten perille päästiin mopo ehjänä.
Nousu alkaa.

Lehmiä laitumella


Vuoriston ylänköä.
  
Sandanski on Bulgarian Naantali, elikkä kylpyläkaupunki. Täällä on kuumia lähteitä.+42-+81astetta ja aurinkoisinta koko Bulgariassa. Vuoden kekilämpötila +14. Ja nämä tiedot tuli sitten suoraan infosta saadusta oppaasta.
Varsin pienihän tämä on, muutama komea puisto ja reilut kaksi kilometriä pitkä kävelykatu jonka laidoilta löytyy ruokapaikat, kahvilat ja casinot.
Majoituksena tälläkertaa Guest House.

Kävelykatu.

Puistonäkymä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti