maanantai 25. maaliskuuta 2013

Samos.Kreikka.

Laivamatka Samokseen,Karlovassiin ei sitten mennyt ihan aikataulun mukaan. Lähdön piti tapahtua vähän yli puolenyön perjantai aamuna. Noin tunti ennen lähtöä oveemme koputettiin ja sanottiin että huonon sään vuoksi lähtöä on siirretty seuraavaan aamuun, eli lähtö olisi puoli yhdeltätoista. Ajeltiin sitten aamusella satamaan hyvissä ajoin, ettei vaan myöhästytä. Paikan päällä sitten kuultiin että laiva on vielä Lesvoksella, eikä ole edes vielä lähtenyt. Mentiin sitten naapurikahvilaan aamiaiselle ja käytiin aina välillä kyselemässä väliaika tietoja.Toimistolla sanottiin 13.30 ehkä? Loppujen lopuksi kahvitteluun saatin kulumaan noin neljä tuntia, oltiin vähän niinkuin paikallisten tapaan sumpilla. Lopulta matkaan päästiin kolmelta, eli vain viisitoista tuntia myöhässä. Normilomalla olisi moinen viivästys saattanut aiheuttaa harmitusta, nyt oltiin tyytyväisiä että päästiin näinkin vähällä.
Samoksella taas kierreltiin ympäri saarta ja ehdittiinpä hieman patikoimaankin, kun käveltiin Potamin vesiputouksille. Saari osoittautui varsin vehreäksi eikä törmätty mihinkään valtaviin hotellikomplekseihin vaikka upeita rantoja riittikin. Kaikki oli pidetty silleen niinkuin kotoisan pienenä. Maanantai-illaksi oli varattu lautaliput Pireukseen, ei muuten lähdetty! Uusi yritys huomen aamulla, onneksi ei keritty satamaan, vaan respa ilmoitti viivästyksestä noin tuntia aikaisemmin. Että jos  suunnittelee saarihyppelyä alkukeväästä niin kannatta varata aikaa.

Matkalla Manolatesiin.

Lupaavasti vihertää jo.

Kokkari.

Unikoi.

Melko kirkasta on vesi.

Matkalla Potamin putouksille.


Tämän pidemmälle ei päästy. Suurimmalle putoukselle
pitää loppumatka joko uida tai kahlata.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia taas kerran (hehkuvia 'unikoi'), kiitos niistä! Saako niitä muuten vähän lainailla? Fb:n Kreikkaryhmään olisin laittanut tuon Chioksen keskiaikaisen puhelinkopin, kun on niin sympaattinen :)
    Kreikassa tuo aikatauluissa pysyminen taitaa olla ihan vaan ulkomaalaisten keksimä kiusa :) Toivottavasti vastaisuudessa jumalat ovat puolellanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä vaan Päivi! Kiva jos kelpaa.

      Poista