perjantai 5. huhtikuuta 2013

Ulcin.Montenegro.

Alkuun vielä lyhyt yhteenveto Albaniasta. Maan eteläosista löytyy jylhiä maisemia ja upeita hiekkarantoja. Palveluja riittää ja ihmiset ovat iloisen avuliaita. Mitä pohjisemmaksi rantatietä noustiin sen tasaisemmiksi ja tylsimmiksi maisemat muuttuivat. Kuten myös ilmatkin, tuntui että saatiin koko talven sateet kerralla niskaan. Välillä jouduttiin turvautumaan kiertoteihin sillä vettä oli tiellä paikoitellen lähes polviin saakka.Muutama todella hidas ja rupinen tietyö alkoi myös pikkuhiljaa syömään miestä. Budjetin ja palvelujen suhteen piti pysytellä vielä Albaniassa mutta jotenkin vaan löydettiin itsemme Muriganin raja-asemalta, matkalla kohti Ulcinia.
Majoitus löysi taas meidät, eräässä risteyksessä viereen pysähtyi sininen Corsa.-Hotel?follow me. Niinpä seurattiin vajaa kilometri hätävilkut päällä ajavaa autoa hotellille. Pakolliset hintaneuvottelut ja kaupat tuli. Ainakin ensimmäisenä aamuna pöytään kannettiin siinä määrin apetta että nälkäisenä ei tarvinnut pöydästä nousta. Illaksi pomo lupasi valmistaa meille vielä paikallisia herkkuja joten jännityksellä jäädään odottamaan. Ongelmaksi meinasi muodostua taskuun jääneet n.4ooo Albanian rahayksikköä, sillä mikään pankki tai muukaan instanssi ei ollut halukas vastaanottamaan ko. valuuttaa. Loppujen lopuksi eräästä pankista tultiin oikein kädestäpitäen neuvomaan missä kyseinen valuutan vaihto saattaisi onnistua.. Niinpä lompsittiin erääseen ravintolaan ja saatiinpa jopa ihan kurssin mukaisesti euroja. Hauskaa, vähän niinkuin ennen muinoin itäblokin maissa.

Vettä riitti Durresin kaduillekkin.

Osa Durresin n.8km. pituista rantaa.


Montenegro,Ulcin.Sadetta odotellessa.

Kovaa myräköintiä täälläkin.

Näkymä vanhastakaupungista.

1 kommentti:

  1. Turku 7.4.2013 Sataa lunta. Kesä tulee kuulemma vasta syksyllä... Että ilmoja pitelee täälläkin :)Nuo Albanian maisemat voisi olla Kreikastakin! Talot vähän eri mallisia.
    Turvallista matkantekoa teille!

    VastaaPoista