tiistai 2. huhtikuuta 2013

Vlore.Albania.

Tie Kakavian raja-asemalta Sarandeen oli yllättävän hyväkuntoista, vaikka kartalla näyttikin varsin ohuelta ja mutkittelevalta viivalta, no sitähän se olikin. Maisemat olivat varsin huikeita, korkeita vuoria silmänkantamattomiin. Ajeltiin sokkona Saranden keskustaan ja pysähdyttiin yhteen risteykseen arpomaan mihin suuntaan lähdetään, niin eikös viereisen kahvilan ikkuna auennut ja yksi kaveri huuteli.-Hotel? Very good price! Kohta oli väkeä enemmänkin paikalla ja päästiin tutustumaan kahvilan yläkerrassa oleviin huoneisiin. Pieniähän ne oli mutta kaikilla mukavuuksilla joten kaupat tehtiin, kolme yötä/50€. Pyörä jäi jalkakäytävälle kahvilan ikkunan alle.-No problem, security 24 hours! Selitti joku tyypeistä, uskottavahan se oli.
Tiedä häntä, johtuiko 25 asteen lämpötiloista vai mistä, niin kaupunki vaikutti varsin mukavalta. Porukkaa riitti terasseille ja kahviloihin. Kreikan puoleltakin oli tultu viikonloppua viettämään sankoin joukoin, ja mikäs siinä. Hintatasohan on aivan eri luokkaa!
Matka Vloreen näytti kartalta melko helpolta, vain reilut130km. Tiekin oli astetta leveämpää ja mukavan mutkaista, tosin mihinkään yltiöpäiseen kanttailuun ei ollut varaa sillä muutamaan otteeseen varoittamatta, saattoi osa tiestä olla ylhäältä sortuneen rinteen vallassa, tai sitten osa tiestä saattoi olla sortuneena alarinteessä. Kaikenlaista kotielukkaa saattoi myös tepastella vastaan. Paikallisilla oli myös melko leveät ajolinjat.
Vlorea ei voi ainakaan arkkitehtoonisesti hirveästi kehua, aikamme pyörittiin keskustassa ja todettiin että yksi yö täällä saa riittää, paitsi tänä aamuna satoi ihan kaatamalla, joten ollaan täällä toinenkin  yö. Ai niin, eilettäin tuli vastaan tämän kevään ensimmäiset matkamotoristit!

Saranden satama.

Lämmintä riitti.

Sarande ilta-auringossa.

Hyvin mahtuu vielä.

Bunkkereita riitti joka niemeen ja notkoon.

Pientä nousua edessä

Melko hulppeita maisemia.

Vloren pääkatu.

Kahv...eiku kaljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti