torstai 15. marraskuuta 2012

Syksyn tuntua.

Syksy taisi vihdoinkin tulla näillekkin perukoille. Vielä viime viikolla oli kolmenkymmenen asteen lämpötiloja, mutta sitten loppuviikosta tästä ylitse vyöryi sadealue vieden lämpimän ilman mukanaan.Lämmöt tippuivat noin kymmenellä asteella ja pilvisyys on lisääntynyt, paikoitellen pohjoistuuli on pitänyt ilman raittiin oloisena.
Viimeisetkin aurinkotuolit on kerätty rannalta ja tavernat hiljentyneet, ainakin viikonloppuun saakka, sillä silloin paikalliset kansoittavat sankoin joukoin ravintolat ja kahvilat

Mustekalaa lounaaksi.

Jottei ihan jämähdettäis tähän kotinurkille niin päätettiin laajentaa vähän reviiriä, elikkä lähdettiin tutustumaan saaren länsi ja eteläosaan,sillä hokattiin että toispuol saarta ei ehkä kauan ole asiaa, sillä vuorille saattaa tulla lunta koska tahansa ja silloin on jo liian myöhäistä.
Tie oli tutun syheröistä, paikoin kapeaa ja rinteeltä pudonneet kiven murikat pitivät matkanteon hitaana. Saattoipa mutkan takaa pölähtää vuohi jos toinenkin, ihmettelemään poron lailla,keskellä tietä seisten, ymmärtämättä väistää konepyörällä liikkuvaa turistia.
Elafonissin rannalla syötiin kaikessa rauhassa lounasta kun alkoi äkkiä tuuli yltyä ja taivas peittyi uhkaavan näköisiin pilviin. Kellokin oli vierähtänyt jo pitkälle iltapäivään, joten tuli vähän niinkuin ajolähtö, matkaa kotiin kun olisi vielä vajaat satakilometriä.
Viimeiset auringon säteet pilkottivat vuorten takaa kun saavuttiin kotinurkille, löydettiinpä vielä matkalla Lidl. Siellähän piti vielä käydä edullisilla ostoksilla. Kotiin oli enää noin viitisen kilsaa ja ehdittiinpä silläkin matkalla "oikaista" sen verran että pimeä tuli ennen kuin mopo saatiin parkkiin.

Mutkia matkassa.

Lähtö Elafonissistä

Kotimatkalla.

....on halpa, Kreikassakin.

.


 
 
 



 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti