tiistai 18. joulukuuta 2012

Ilta kaupungilla.

Monet kadut ovat saaneet jouluvalaistuksen.
Jos on vanhassa kaupungissa tähän aikaan vuodesta rauhallista, niin samaa ei voi sanoa Chanian keskustasta. Aamu varhaisesta iltamyöhään käy sen päiväinen suhina ja suihke että ei täällä ainakaan lamaannuttu olla vaikka ahdinko painaakin monia. Joulutohinatkin käyvät täällä kuumana, Ikkunoita on koristeltu ihan huolella ja värivaloja ripustellaan kiihtyvään tahtiin. Joulukuusikin näyttää olevan monella jo koristeltuna. Normi mittaisen kuusen hinta pyörii täällä siinä kuuden kympin tietämillä.
Niin kylmää täällä ei vielä ole iltasella ollut, etteikö paikalliset istuisi ulkosalla kahviloissa, se kun näyttaisi olevan suosittua ajanvietto tapaa alkuasukkaiden keskuudessa.
Kauppojen ikkunoita on koristeltu.

Me sen sijaan ollaan viihdytty sisätiloissa heti kun elohopea on laskenut alle viidentoista. Tässä yksi mukava ruoka paikka missä on tullut käytyä. Paikka sijaitsee hieman syrjässä keskustan hälystä ja hulinasta ja hinta taso sen mukainen. Ravintola tarjoaa ainoastaan kala/kasvisruokia. Vitriinissä on yleensä kuutta sorttia valmiita ruokia, ja lisää syötävää löytyy myös listalta.
Lämpöä paikkaan tuo myös iloisesti loimottava kamina salin keskellä. Paikallisen tavan mukaan ruuan päälle saa reilun kannun Tsikoudiaa eli rakia ,sekä pieniä munkin tapaisia lämpimiä palleroita, sokeri liemessä uitettuina,kanelin ja seesamen siemenien kera.





Vähän mezejä.

Pääruuaksi kalaa ja pottuja

"Tsikut" ja makiat, on the house. 








 
                                                                                                                                                                        
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti