torstai 27. joulukuuta 2012

Tapanin ajelulla.

Joulua edeltänyt viikko oli kaikin puolin melko pilvistä ja kosteaa aikaa, ilman sateenvarjoa ei ulos kannattanut lähteä. Ainoastaan perjantai ja aatto olivat täysin sateettomia, lämpötilat pyörivät siinä viidentoista asteen molemmin puolin. Jouluaatto täällä oli ihan normaali päivä, vasta illalla meno hieman rauhoittui.
Meidän aatto sujui sen sijaan melko perinteiseen malliin. Joulumusiikkia, hyvää ruokaa ja tilkka punkkua. Joululahjatkin pukki oli osannut tuoda oikeaan paikkaan,on se taitava!
Marialta, vuokraemännältä oltiin saatu jo aiemmin joulutervehdys leivonnaisten muodossa ja aattona saatin vielä kutsu joulupäivän perhelounaalle yläkertaan. Vähänkö jänskätti, mutta turhaan, sillä tunnelma oli leppoisa. Puhetta riitti, niinkuin ruokaakin ja siitä pidettiin huoli ettei lasi päässyt tyhjenemään. Jamas!



Meidän mezet.
Jos oli joulupäivän lounas mukava yllätys, niin samaa voi sanoa ilmoista. Aurinko heloitti pilvettömältä taivaalta pitkästä aikaa! Sama ilmiö toistui vielä seuraavana päivänä, joten ei muuta kuin Tapanin ajelulle. Lenkille tulikin matkaa lähes parisataa kilometriä ja kotona oltiin vasta hieman ennen auringon laskua. Kylläpä reitille osui taas monenmoista maisemaa!

Alhaalla laaksoissa alkaa jo tuntua keväiseltä.

Paleochora.

Paluu matka kohti Chaniaa alkaa.

Oliivi odottaa verkkoon päätymistä.

Rodovani.

Lefka Ori-valkoiset vuoret, kirjaimellisesti.

Välillä oltiin ihan pilvessä.

Omaloksen ylänkö.

Linnuton puu.

Fournesin sitrus viljelmiä, kypsymään päin!
Ps. Tänään maksettiin vielä kuukauden vuokra, joten tammikuun loppupuolella matka jatkuu....

2 kommenttia:

  1. Anonyymi28/12/12

    Kiitos joululahjasta, hienosta kuvasarjasta! Hyvää Uutta Vuotta 2013, alkakoon se mukavasti Kreetan maisemissa. t. H A-S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Kiva kun jaksat muistaa muutamalla sanalla. Hyvää uutta vuotta sinnekkin!

      Poista