keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kournas järvellä.



Viime viikon pari todella hyytävää päivää ehti jo säikäyttää, rakeita, vettä,tuulta ja alle kymmenen asteen lämpötiloja, yöllä jopa nollakelejä. No onneksi loppuviikosta saatiin jo auringonpaistetta ja viikonloppuna oli jo taas lämmintä. Rannoilla näkyi uimareita ja auringonpalvojia. Moni oli lähtenyt piknikille ja läheisessä Agii Apostolin niemessä oli koirien ulkoiluttajia ja muutama sienestäjäkin nähtiin.
Viikon retkikohteeksi valittiin Lake Kournas, joka on Kreetan ainoa järvi. Kuulemma suosittu kohde paikallisten keskuudessa, varsinkin viikonloppuisin, ympäri vuoden. Rannalla olikin useampi taverna ja kahvila missä voi nauttia rauhoittavista näkymistä suojaisissa olosuhteissa. Polkuveneitä plus muita vesillä liikkumis välineitä oli myös tarjolla.
Alkuviikon sateet kasvattivat lumipeitettä entisestään.


Alhaalla laaksosoissa nurmi vihersi.

Matkalla maisteltiin mansikkapuun hedelmää.

Villi anemonit kukkivat rinteillä.

Nuokkukäenkaalit kukkii.

Kournas järvi.

Sama lampi.

Sama lampi.




2 kommenttia:

  1. Anonyymi16/1/13

    Kylläpä on kauniita maisemia!! :)
    Täällä Oulussa mahdoton pakkanen -22, onneksi viikonlopuksi lupasi hieman hellittää.

    -Kirsi

    VastaaPoista
  2. Hei vaan matkalaiset!
    Turussa pakkanen paukkuu tosissaan eka kertaa tänä talvena; 22 pakkasastetta oli aamulla. Täällä kylläkin myös merkillinen valoilmiö, kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta! Mukava katsoa kuvia Kreikan vaihtelevammasta säästä, lumesta viheriöintiin. Kournasjärvellä olen itsekin käynyt Mythoksella. Suomalaisen silmissä ei kummempi lätäkkö, mutta nuo vuoret tekevät maisemasta vaikuttavan! Mansikkapuu on aivan uusi tuttavuus, hieno!
    Mukavaa tammikuuta teille!

    VastaaPoista