torstai 3. tammikuuta 2013

Sisäistä lämmikettä.

Vuosi täällä vaihtui varsin kosteissa merkeissä,enkä nyt tarkoita että olisi tullut juopoteltua vaan että vettä tuli taivaan täydeltä sekä aattona että uudenvuodenpäivänä. Johtuen sateesta tai talouslamasta, ilotulitus oli vaisu, kymmenisen minuuttia ja kaikki oli siinä.
Mutta asia josta piti kirjoittaa selviää jo otsikostakin. Viileitä iltoja on täälläkin ollut yhä enenemissä määrin ja niinpä on ollut pakko turvautua silloin tällöin paikallisiin viinaksiin.
Tsikoudia eli Raki tuntuisi olevan Kreetalla jopa Ouzoa suositumpi juoma. Rypäleiden rönistä käytetty ja tislattu juoma maistuu erehdyttävästi välillä pontikalta ja toisinaan maku taas on kuin raikkaan vuoristopuron vettä. Parhaimmillaan juoma onkin hyvin jäähdytettynä.
Toinen lämmittävä herkku on Rakomelo, mikä on käsittääkseni Rakia, johon on lisätty hunajaa sekä yrttejä. Juoma on kullan keltainen ja makuvivahteita löytyy, kuten Tsikoudiastakin. Hieman lämmitettynä kaikki Rakomelon aromit tulevat parhaiten esiin. Maistuu myös tasku lämpöisenä. Auttaa kuulemma vaivaan kuin vaivaan.
Kumpaakin tuotetta saa pikku kaupoista irtomyynnistä tai sitten eri kokoisiin muovipulloihin pakattuna. Tsikoudian litra hinta pyörii siinä viiden euron kieppeillä, kun taas Rakomelosta saa pulittaaa kympin. Markkinoilta tosin voi tehdä löytöjä kun saa tavaran suoraa tuottajalta.
Jos kumpaakaan juomaa ei ole sattumalta ollut kotona on lämmitelty  paikallista Refene punaviiniä. Puolentoista litran muovipulloon pakattu pöytäviini toimii myös oivana lämmikkeenä, hinta/laatu suhde kohdillaan. Hintaa tälle lämmikkeelle kertyy 3,11€. Maistuu myös huoneen lämpöisenä!
Tässhäpä khaikki tä tällä khertaa%!
Vuosi alkoi kosteana,näkymä kotikadulta.

Juomaa irto myynnissä.

Tsikoudia, Refene ja Rakomelo.

Ruokailun jälkeen täällä tulee aina kannu Tsikoudiaa
ja jotain makeaa pöytään talon puolesta.
 

4 kommenttia:

  1. Kyllä me täältä teitä seuraillaan =) Kimmo,Jaana,Salla ja Santeri

    VastaaPoista
  2. Tintti12/1/13

    Ex-työkaveri kattelee täällä reissun kulkua kadehtien. Kyllä vois tulla sinne kärpäsenä kattoon täältä n.-12 asteen pakkasesta. Upeita kuvia olette ottaneet. Alkaa odottamaan kesää jo tännekkin. Kissa purkissa on tosi hellyttävä kuva. Hyvää jatkoa matkalle ja uutta vuotta myös. Katsotaan saanko tämän perille, Anni tossa sivusta katsojana saa jelppiä.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvinhän tuo tuli perille,tänks! Matka jatkuu taas ihan oikeesti 27.1. Nyt ollaan vaan latailtu akkuja.

      Poista