sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Rodos.

Laivamatka tänne sujui perinteisissä risteily tunnelmissa. Karaoke, drinksuja, taxfree ja bingoa. No ei nyt sentään. Kreetan itä osissa Sitiassa oli ensimmäinen pysäys ja toinen piti olla Karpathoksella, missä kova myrskytuuli esti laivan pääsyn satamaan. Siinä vaiheessa monen naama oli valkoinen, Ellinkin piti posliinia halata. Reilu tunti oltiin myöhässä kun päästiin perille,olipa mukava tuntea taas asfaltti pyörien alla. Onneksi oltiin varattu hotelli valmiiksi sillä puolen yön aikoihin ei olisi ollut mitään tolkkua etsiskellä kämppää. Hotelli City Centter sijaitsee melko keskeisellä paikkaa, voi hyvin kuvitella millainen vilske täällä on sesonki aikaan, nyt suurin osa paikoista on suljettuna, muutamia kivoja ravintoloita ollaan kuitenkin löydetty, joten nälkäisenä ei ole tarvinnut olla.
Melkoisen massiivisen, muurien ympäröimän vanhankaupungin kaduilla ja kujilla on tilaa kävellä, eikä ole kauppiaat hihasta nykkimässä. Yllättävän vilkasta vaan täälläkin on tähän aikaan vuodesta. Saatiin vähän vaihtelua näihin päivä rutiineihin, kun hypättiin bussiin ja hurautettiin tuonne Lindokseen. Kylä sijaitsee melko komealla paikkaa, vanhan linnoituksen juurille levittäytyneenä. Akropoliksella ei meidän lisäksi ollut kuin yksi vierailija ja kissa, joka piti meille seuraa koko kierroksen ajan. Paluumatkalla bussikuskilla oli huono päivä. Puolet matkasta Jorgos huusi puhelimeen suoraa huutoa ja toinen käsi huitoi ilmaa, tupakkiakin kului lähes puoli askia. Jotenkin ihmeen kaupalla päästiin perille yhtenä kappaleena. Seuraava retki tehdään kyllä mopolla!

Sataman mylly.

Vanhankaupungin muureja.

Kaupunki näkymää vanhasta osasta.

Katunäkymä,vanha kaupunki.


Lindoksen ranta.

"Oppaamme" Akropolis kierroksella.

Raunioilta oli komeat näkymät.

Lindos olli täynnä kapeita kujia.

Kappeli, taustalla linnoitus.

Lindos




















3 kommenttia:

  1. Terveiset täältä lumisateisesta Turusta! Teillä siellä on sininen taivas ja kaunista! Joku päivä sinne on päästävä nähtävyyksiä ihailemaan. Mutta toistaiseksi vaan kylpylään :)

    VastaaPoista
  2. Seniori7/2/13

    Mikä rauhallinen tunnelma kuvissa! Näen kyllä silmissäni äänekkään bussikuskin :)) Niin tuttu paikka, niin erilainen sesongin ulkopuolella. Pitää taas kehaista kuvia. Opaskin lepäilee mallikkaasti upeissa kulisseissa.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi7/2/13

    Se on joskus sellaista että tuulet tekevät tepposia merellä.
    Mahtavia kuvia ja tarinointia !

    VastaaPoista